14 juni 2009

Tijdens mijn wandeltocht (trainen voor de 4 daagse van Alkmaar) deze mooie torenvalk gezien.


Torenvalk
 
Tijdens de wandeling een paar putters en een rietzanger gezien. De rietzanger was heel mooi te op de eerste plaats een beetje lastig te zeggen wat het was een karekiet met een duidelijke oogstreep. Thuis even kijken in de vogelatlas van de ANWB, die elke zichzelf respecterende vogelaar zou moeten bezitten, en daar gekeken wat heb ik nou gezien. Al snel gevonden dat het een rietzanger was. 

Even de benen aan het strekken en daar gaat de telefoon. SMS van Gerard. "Steltkluut bij de nek" luide de tekst. Wauw een steltkluut die ken ik alleen van de dierentuin in Emmen. Tas gepakt, die staat altijd klaar, op de fiets en op naar de Nek. Daar zat Gerard al, Debby, Jasmijn waren er ook en aanverwanten. Snel zitten en heel duidelijk was de steltkluut te zien. Renate kwam wat later die had het gezien via de site waarneminghoorn.nl. Jord kwam samen met grote hulp (zijn zoontje) ook even kijken.  Het was weer even een reunie van vogelaars waarvan sommige elkaar al heel lang niet hadden gezien.

Het was leuk om te zien hoe de vogel zich voort bewoog en af en toe opvloog.


Steltkluut vrouwtje  (of een 2eKJ )


Steltkluut vrouwtje


Steltkluut vrouwtje


Steltkluut vrouwtje

Het was een bijzondere dag want naast de steltkluut heb ik ook nog 3 zwartkopmeeuwen gezien. De foto was helaas niet super dus dat moet nog maar een keer overgedaan worden.

Zwartkopmeeuw


Zwartkopmeeuw

 

Tot de volgende keer. Schrijf ook eens in mijn gastenboek.