Het nieuwe jaar is begonnen op naar de lijstjes.


Om mijn lijst voor dit jaar weer een start te geven vandaag even een rondje gereden langs een aantal plekken waar ik dacht mooie vogels te kunnen zien. maar helaas de waterberging bij Twisk was erg stil. Het IJsselmeer ligt vol met ijs en mijn verrekijker reikt nog niet tot het eind van het ijs. Maar vogels zijn gelukkig over al te zien. Zo reed ik langs de afslag naar Medemblik en zag ik een Buizerd zitten. Stoppen, auto aan de kant en foto maken. loop terug naar de auto vliegt er een tweede die bij die ander gaat zitten. Snel weer een foto maken.


Buizerd Medemblik

In de haven van Medemblik ligt ook alles vol met ijs en vliegen er alleen wat meeuwen om me heen. Rondje om Radbout en ja hoor veel klein gevogelte. Ringmus, Huismus, Koolmees, Pimpelmees, Roodborst maar ook twee Boomkruipersin de zelfde boom.

 


Boomkruiper Havens Medemblik

Over het ijs bij de vooroever schuift een Waterral en verderop hobbelt een Waterhoen net over het riet de bosjes in. Op het ijs in het IJsselmeer staan vele soorten ganzen. een groepje smienten vliegt op en gaat er vandoor.


Smienten over het ijs bij de vooroever.
 

Enkele verschillende soorten meeuwen gezien vandaag.


Stormmeeuw op het ijs


Hij kreeg toch koude pootjes


Zilvermeeuw on ice....


een stormmeeuw in de lucht

 

Kortom weer een geslaagd dagje vogelen.

Oja schrijf eens wat in mijn gastenboek.

Tot de volgende keer.